Általános Szerződési Feltételek (ASZF) és jogi nyilatkozat

Rigotech Autósport és Vezérléstechnikai Szolgáltató Bt. Jogi Nyilatkozata, Felhasználói Feltételek és Tájékoztató

Jelen weboldal tulajdonosa és üzemeltetője a Rigotech Autósport és Vezérléstechnikai Bt. (7100 Szekszárd, Bródy S.u.24 – Chiptuning Centrum, Rigotech Chiptuning). A rigotech.hu/ és aloldalak alatti oldalak teljes szöveges és grafikus tartalma, beleértve a letölthető cikkeket, e-könyveket (e-book), hírlevél-sorozatokat, típuslistákat, mozgókép anyagokat, blog bejegyzéseket szerzői jogi védelem alatt állnak (1999. évi LXXVI. tv. alapján) és a szerző Tóth Richárd jogtulajdonát képezik. Minden jog fenntartva.

Oldalainkon található bármely tartalom teljes, vagy részbeni másolása, átdolgozása, felhasználása, publikálása előzetes írásos engedély hiányában tilos.

Az oldal egyes részletei, írásos engedéllyel a forrás, mint működő link: www.rigotech.hu és szerző: Tóth Richárd megjelölésével felhasználhatók.

Egyes e-könyveink tartalmazzák a terjesztésre jogosító írásos hozzájárulást, ezek módosítatlan formában nem személyes vagyonszerzés céljából szabadon tovább küldhetők. Bármilyen módosítás, részelt kivágás és felhasználás, közlés, terjesztés, publikálás, megmásítás esetére nem terjed ki az írásos hozzájárulás, így az anyagokkal kapcsolatos bármely felsorolt tevékenység folytatása büntető- és polgárjogi eljárást von maga után.

A forrásmegjelölés hiányában, vagy hiányos megjelöléssel illetve írásbeli szerzői hozzájárulás nélküli részleges vagy teljes másolás, tárolás, megjelenítés, publikálás esetén, bármely tartalom közzétételi díja: 10 000 HUF + Áfa szavanként naponta. Az anyagi- és egyéb felelősséget a tartalmat megjelenítő média (pl. weboldal) tulajdonosa vállalja, valamint a jogtalan felhasználást megvalósító magánszemély ill. jogi személy. A fizetési kötelezettség elévülése 20 év.

Oldalaink (rigotech.hu/) látogatói az oldalra lépéskor automatikusan és önként elfogadták a jogi nyilatkozatban foglaltakat, valamint jelen ‘Felhasználói feltételeket’.

Irodánkba vagy partnereinkhez betérő ügyfeleink bármely szolgáltatásunk igénybevételekor elfogadják cégünk ‘Jogi nyilatkozatát’ és jelen ‘Felhasználói feltételeket’. Ezekről szóban és vagy írásban a helyszínen szintén tájékoztatást kérhetnek.

A feliratkozás és ajánlatkérés feltételei

A Chiptuning Centrum, Rigotech Chiptuning (www.rigotech.hu) oldalunkon és a hozzá tartozó aloldalakon  lehetőség van feliratkozni hírlevelünkre, kifejezetten magán célra igénybe venni ingyenes szolgáltatásainkat, tájékoztató anyagainkat, e-könyveinket. Lehetőség van, onlnie árajánlat-, ajánlat-, tájékoztatás kérésre. (továbbiakban: feliratkozás)

A feliratkozás, ajánlatkérés kezdeményezése, az adatok megadása, kifejezetten a jelen feliratkozási feltételek elfogadását jelenti a feliratkozó/ajánlatkérő részéről. Tehát az adatai megadásakor előzetes hozzájárulását adja a felhasználó, hogy a fenti weboldalakat üzemeltető Rigotech Bt. –től, jogutódjától vagy partnerétől elektronikus vagy postai levelet,telefonhívást,  rövid szöveges üzenetet (SMS) fogadjon, amelyek alkalmanként a Rigotech Bt. vagy annak jogutódai, vagy partnere üzleti reklámját, üzleti ajánlatát tartalmazza.

Abban az esetben, ha a megadott adatok nem helyesek (pl. a megadott címen nem elérhető a feliratkozó) a feliratkozást, regisztrációt figyelmeztetés nélkül töröljük.

A feliratkozó/ajánlatkérő kijelenti, hogy nem konkurens tevékenységet folytat, és nem üzleti adatszerzési céllal regisztrál és kér ajánlatot.

Adatkezelés

A feliratkozás/ajánlatkérés önkéntes. A feliratkozáskor/ajánlatkéréskor kapott személyes és nem személyes adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik félnek semmilyen körülmények között nem adjuk át, a feliratkozás bármikor megszüntethető bármelyik általunk küldött elektronikus levél alján lévő leiratkozási linkre való kattintással, vagy ha szándékát jelzi felénk az info kukac rigotech pont hu címre küldött levéllel.

A feliratkozáskor bekért és kezelt adatok köre: vezetéknév, keresztnév, e-mail cím, IP cím, a feliratkozás időpontja, a cég neve és címe, a feliratkozó szerepe a cégben, a járműre vonatkozó adatok, egyéb adatok. A megrendeléskor kezelt adatok köre a fentieken kívül: szállítási cím, kapcsolattartó telefonszáma. Az adatokat hírlevél, blogértesítő küldésére, saját illetve esetekként partnercégeink hirdetéseinek küldésére használjuk.

Tájékoztató gépjármű átalakításról és a vonatkozó jogszabályok elérhetősége

A hatályos hazai jogszabályok és rendelkezések alapján:

 1. Bármely átalakítás, amely megváltoztatja a jármű műszaki adatlapján feltüntetett paramétereit, engedélyköteles.
  1. A beavatkozás előtt műszaki terv és dokumentáció készítése szükséges. Ezt az illetékes kormányhivatal és vagy Közlekedési hatóság elbírálja.
   Pozitív elbírálást követően lehetséges az autó átalakítása, az autó közúti használata.
  2. Az átalakítás után időszakos műszaki vizsgálat során ellenőrzik a módosítást, majd bejegyzik az autó forgalmi engedélyébe.
 2. Nem adható ki engedély olyan átalakításra, amely a jármű környezetvédelmi értékeinek romlását eredményezi.
 3. Egyéb vonatkozó rendelkezések, lásd lent.

Cégünk fő tevékenysége a motordiagnosztika, valamint motorvezérlő elektronika (számítógép) javítás és beállítás.

1. eset

Leggyakrabban kért beállításaink célja a fogyasztás csökkentése, a káros anyag kibocsájtás kibocsájtás csökkentése, az autó csúcsteljesítményének és maximális
forgatónyomatékának megváltoztatása nélkül. Véleményünk szerint, mivel ez a fenti két pontot nem érinti, valamint az autóba nem szerelünk be semmit, így ez
nem minősül az autó átalakításának, nem engedélyköteles. Ugyanez a beállítás történik egy nem számítógép vezérelt régebbi konstrukciójú autó szakszerű
mechanikus beállításakor (porlasztó kalibrálása, szelephézag beállítás, előgyújtás beállítás, vezérlés beállítás) egy autószervizben, amely szintén nem engedélyköteles.
A beállítás nem minősül az autó átalakításának.

A fenti állítás mérésekkel alátámasztható (fogyasztás, káros anyag kibocsájtás, teljesítmény) ugyanakkor “mindössze” csak a Rigotech Bt. ügyvezetőjének
véleménye, álláspontja. Kérjük ügyfeleinket, hogy bármilyen tőlünk megrendelt szolgáltatás igénybevétele előtt tájékozódjanak a hatályos szabályok felől,
és kizárólag akkor vegyék igénybe szolgáltatásainkat, ha az szerintük is jogkövető, biztonságos és legális. Járműveiket mindig a jog adta kereteken belül módosíttassák,
és csak akkor vegyenek részt vele közúti forgalomban, ha ez engedélyezett és biztonságos.

2. eset

Kifejezetten az ügyfelünk kérésére és felelősségére elvégzett egyes beállításaink során módosulnak a jármű műszaki adatlapján és típusengedélyében
rögzített adatok, különös tekintettel a maximális teljesítmény és maximális forgatónyomaték tekintetében.

Cégünk és Partnereink minden esetben felhívják erre az ügyfél figyelmét, aki a fentiek ismeretében kizárólag teszt jelleggel veszi igénybe a szolgáltatásunk,
az átalakítási engedélyezést megelőzően.
Teszt jellegű beállításunk célja annak kiderítése (zárt tesztpályán, valamint fékpadi mérés segítségével, melyekről ügyfelünk gondoskodik), hogy

 1. az általunk készített beavatkozás mértéke szükségessé teszi-e az átalakítási eljárás lefolytatását,
 2. az általunk készített beállítás megéri-e az átalakítási procedúrát és költségeket, tehát felmérés, felbecslés célzatú, jellegű.

A teszt jelleggel az ügyfél kérése alapján elvégzett beállításaink visszaállítása a gyári állapotra az ügyfél kérésére lehetséges.
Az előzetes felbecslés során nem visszaalakítható végleges átalakítást, módosítást sem a Rigotech Bt. sem Partnerei nem végeznek.
Az átalakítási engedély beszerzése és bemutatása után kerül sor az egyedi beállításunk végleges feltöltésére, a végleges beavatkozás dokumentálására.

Az engedélyezési- és egyéb eljárások lefolytatása ügyfelünk dolga és felelőssége, ahogyan a teszt jelleggel feltöltött beállítás gyárira történő visszaállítása is.

3. eset

Az ügyfél kérésére kizárólag teszt és hibafeltárási jelleggel vállaljuk egyes környezetvédelmi rendszerek szerviz célú ideiglenes lekapcsolását.
Ez kifejezetten hasznos és ajánlott rejtett hibák lokalizálásakor, egyes drága fődarabok beszerzése előtt. Pl. EGR szelep, részecske szűrő, egyéb.

(A részecskeszűrő elhasználódásának, eltömődésének több oka is lehet. Amennyiben fennálló porlasztó vagy más üzemanyag rendszeri hiba miatt történt a
szűrő tönkremenetele, úgy nem elég a szűrő cseréje, a kiváltó okot is kezelni kell. A 3. eset szerinti diagnosztikai célú eljárások kizárólag ezt a célt szolgálják.)

Az ilyen módon ideiglenesen átalakított jármű közúti forgalomban nem, vagy csak korlátozottan vehet részt. Teljes körű tájékoztatást a feladat ismeretében
adunk a beavatkozás megkezdése előtt, valamint javasoljuk hogy minden ilyen eset előtt ügyfelünk tájékozódjon az illetékes szerveknél, hatóságoknál.

További információ

Ügyfelünk a területileg illetékes Kormányhivatalban, valamint a Nemzeti Közlekedési Hatóságnál kérhet tájékoztatást.
A vonatkozó szabályok elérhetősége, ahol ügyfelünk tájékozódhat:

5/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet a közúti járművek műszaki megvizsgálásáról

6/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet a közúti járművek forgalomba helyezésének és forgalomban tartásának műszaki feltételeiről

91/2004. (VI. 29.) GKM rendelet a közúti járművek forgalomba helyezésével és forgalomban tartásával, környezetvédelmi felülvizsgálatával és ellenőrzésével, továbbá a gépjárműfenntartó tevékenységgel kapcsolatos egyes közlekedési hatósági eljárások díjáról

2003.évi CX. törvény a regisztrációs adóról

 

Chiptuning árajánlat és infó az autódról 5 perc alatt

 • Gyári, lebutított középszerűből
 • erős, dinamikus, megbízható
 • vezethetőbb, szerethetőbb autót
 • Rigotech beállítással!

Már kaptam ajánlatot, tetszik és időpontot kérek!

 • foglalj időpontot
 • nézzük át együtt az autód
 • beszéljük meg, mit szeretnél
 • próbáld ki a Rigotech beállításod
 • elégedetten préselődj az ülésbe
 • spórolj a költségeiden
 • mutasd meg a barátaidnak!
facebook-rigotech-chiptuning
chiptunig-referencia

Referenciákért kattints:

Legutóbbi szakcikkeink:

Tuningvédet Skoda Fabia RS 1.9 PD – halottébresztés

Skoda Fabia RS 1.9PD - újratuning és halottébresztés Úgy látszik a nagy külföldi tuningcég sem midig garancia a minőségi munkára... - ezen meglepődtem Egy tanulságos esetet szeretnék megosztani veletek nem megfelelő chiptuning várható következményeiről, hogy semmiképp...

Mit utál a magyar a chiptuningban? – a felmérés eredménye

Chiptuning ügyek... Megkérdeztük - elmondtátok Köszönjük a segítséged és válaszaid! Nem vagyok gondolatolvasó.Ezért csináltam egy kérdőívet, ahol a chiptuning témájába vágó kérdéseket tettem fel. Az egyik kérdés az volt, hogy "mit szeretsz az autózásban,...

Chiptuning és a kettőstömegű lendkerék

Chiptuning és a kettőstömegű lendkerék Chiptuning esetén nő vagy csökken a kettőstömegű lendkerék élettartama, ill. hogyan segíthet egy jó Rigotech Ppro beállítás Neked? "Tisztelt Rigotech! Köszönöm a gyors választ az ajánlatkérésemre. Sok referenciát láttam önöktől...

 

Cégadatok

Cégnév: Rigotech Bt.
Alapítva: 2001
Cégj.szám: 17 06 005140
Adószám: 21062393-1-17
Ügyvezető: Tóth Richárd
Cím: 7100 Szekszárd, Tartsay V.u.38 (McDonalds mellett)
Ügyfélszolgálat: 06 30 227 12 27

 

Nyitvatartás

(Érkezés kizárólag egyeztetett időpontra!)

Hétfő 10:00-18:00
Kedd-péntek 08:00-18:00
Szombat 10:00-16:00
Vasárnap zárva